top of page

Alla vill gå ner i vikt

Jag har jobbat med människor inom kost och träning sedan 2008, åh gemensamt för alla genom åren är just att alla vill gå ner i vikt.

Åh visst vill man forma sin kropp med kost och träning, känna sig mera fit eller tilltalande. Det tar jag inte ifrån, det är alltid nice att känna sig snygg och att trivas i sin kropp. Åh det är just det, att trivas i sin kropp!! Det är ju inte bara en vikt som kan avgöra det, utan oxå din känsla om din kropp. Alltså ett mindset!


På dessa två bilder väger jag olika,, bilden till vänster ligger jag på ca 52kg och på bilden till höger ligger jag på 59kg. Alltså väger jag mera i formen som ser mera fit och slipad ut. Åh med detta sagt så är det alltså inte alltid vikten du ska titta på när det handlar om att forma kroppen, för muskler väger oxå. Åh att bygga handlar om att skapa, skapa handlar om att äta och äta rätt.

Det finns självklart dom som behöver gå ner i vikt, då dom har höga blodfetter, större risk för hjärt och kärlsjukdomar. Men det finns oxå dom som tror att dom behöver gå ner i vikt men det handlar mera om mindset, och som jag så ofta ser. Att man vill tillbaka till en gammal tonårskropp som inte ens är färdigvuxen. Eller tonårstjejer och killar som inte kan acceptera att deras kropp växer.


Det är naturligt att vi går upp med tiden för att vi bygger. Det största massan vi lägger på oss på kroppen är mellan 20-30års ålder. Så under denna tiden kan du bygga mycket muskelmassa på kroppen, åh klart att vi går upp av det. Det betyder inte att det är dåligt.

Sen ja det finns dom som inte tränar alls och bara går upp fettmassa, men detta handlar ju om att man inte tränar och äter för mycket under en längre tid. För kroppen förändras över tid, så gör du något en liten stund räcker det inte. Man måste jobba på under en längre tid. Mellan det två bilderna du ser här till höger är det ca 10år!

Så en stor skillnad på mig och så många andra jag har sett under tiden man har jobbat på gym, är just att jag fortsatte. Jag hittade något jag tyckte va kul att göra och sättet att röra sig på, va inte rädd för utmaningen att jag inte kunde det. Utan fortsatta öva tills jag kunde och vissa saker tog flera år att klara av. Men jag tänkte leva ett bra tag till så jag har tid. För allt är i förhållande eller relation till något annat. Varför har alla så bråttom och måste göra en 16-weeks of hell eller liknande när du har så mycket tid på dig. För att göra något extremt leder lätt till att du vill ta dig extremt mycket därifrån oxå. Så testa att göra saker lite pö om pö och skapa nya vanor som inte tar all din tankeverksamhet och få in det lite i taget.


Många av mina onelinkunder säger just det efter några månader, att nu börjar jag få in det och det känns helt naturligt och inte ens jobbigt att ta en liten skål med chips eller godis. Utan äter man mat först är man inte längre så sugen. Men under hela den tiden har vi jobbat mera mindset och skapa nya tankebanor om maten och ens beteende till maten. För det är okej att man vill gå ner i vikt, men det betyder inte att du är lyckligare av en viss vikt, utan ditt mindset som du har skapar kring maten. Att inte förbjuda utan mera förstå mängder. Hur mycket och varför ska jag äta av vissa saker, och hur ska man tänka för att få resultat. Get massa videos met matnyttigt innehåll och tankebanor man inser när man hör det, - att detta behövde jag höra!


Men som med allt utan att definiera vad man egentligen vill, så är det svårt att nå dit. Så börja med att definiera ditt mål så tar man stegen därifrån. Va detaljerad!


Jag har plats för onlinecoachning så du är välkommen med din intresseanmälan så hör jag av mig, så tittar vi på en plan som kan passa dig.

https://teamsprallice.com


Tack för ordet och att du läste // @sprallice

167 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Över halva Januari har redan gått och går det som du tänkte? Ja för förändring kräver att man förändrar något. Även om du sa till dig själv att nej, jag vill inte ha några nyårslöften så har du väl so